Kuchařské recepty pro každého

Bramborové šišky se strouhankou

Potřebujeme tyto suroviny:
1300 g brambor
2 vejce
250 g krupice
200 g másla
300 g hrubé mouky
sůl
250 g strouhanky
200 g cukru moučka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory očistíme a uvaříme v lehce osolené vodě.
Slijeme, oloupeme a necháme dobře vychladnout.
Potom vařené brambory nastrouháme a podle chuti osolíme.
Přidáme vejce, hrubou mouku i krupici a vypracujeme těsto.
Z těsta vytvarujeme šišky, které zavaříme do osolené vody.
Na teflonové pánvi nasucho osmahneme strouhanku.
Uvařené šišky vyjmeme, necháme na sítu dobře okapat a nakonec je ještě posypeme strouhankou.
Hotové bramborové šišky se strouhankou rozdělíme na talíře a podáváme posypané cukrem a přelité rozpuštěným máslem.
Jako příloha se hodí kompot.
Bramborové šišky se strouhankou
Bramborové šišky se strouhankou