• 400 g pórku
• 150 g anglické slaniny
• bramborové těsto v prášku
• 2 cibule
• svazek pažitky
• 4 lžíce másla
Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.
Pažitku opereme jemně ji nasekáme.
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno.
Podle návodu na sáčku připravíme bramborové těsto.
Slaninu nakrájíme na kostičky, oddělíme 80 g, rozpustíme v pánvi, pak slijeme vypečený tuk.
Opečenou slaninu spolu s pažitkou a zhruba 200 g pórku vmícháme do bramborového těsta, vyválíme silnější placku a sklenkou vykrájíme kolečka, která z obou stran dozlatova opečeme na másle.
Zbylých 70 g slaniny osmahneme spolu s cibulkou, přidáme zbytek pórku a pozvolna asi 5 minut dusíme.
Při podávání placky posypeme směsí pórku, cibule a slaniny.