• 600 g brambor
• 200 g šunky
• 150 g uzeného sýra scamorza
• 120 g míchaného salátu z rucoly a čekanky
• 2 rajčata
• petrželka
• hladká mouka
• rozmarýn
• 2 vejce
• olivový olej
• sůl
• pepř
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a na hrubo rozmačkáme do mísy.
Přidáme nasekanou petrželku, pepř, na kostičky nakrájenou šunku a na tenké hoblinky nastrouhaný sýr a promícháme.
Ze směsi vytvoříme 12 velkých placiček, asi 1 cm vysokých, které postupně obalíme v mouce a v rozšlehaných vejcích a osmažíme na troše oleje ochuceném větvičkou čerstvého rozmarýnu.
Míchaný salát rozložíme na tác spolu s na kostičky nakrájenými rajčaty, osolíme a pokapeme olejem, na to dáme hotové bramborobé placičky a můžeme podávat.