Kuchařské recepty pro každého

Bramborové pirohy se zelím

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg brambor vařených ve slupce
100 g vepřových škvarků
1 vejce
150 g hrubé mouky
100 g krupice
5 stroužků česneku
sůl
hladká mouka na vyválení
na náplň: 500 g kysaného zelí + 50 g škvarků + 1 vejce + olej na smažení
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory oloupeme, nastrouháme najemno, přidáme vejce, krupici, mouku, sůl, nasekané škvarky a rozetřený česnek a vypracujeme těsto.
Hotové těsto rozválíme na plát asi 5 mm silný a krájíme z něj čtverce.
Na ty klademe zbytek škvarků a vymačkané a nakrájené kysané zelí.
Okraje čtverců potíráme rozkvedlaným vejcem, skládáme do trojúhelníků, přičemž okraje dobře přitlačíme a smažíme v rozpáleném oleji.
Podáváme se zakysanou smetanou.
Bramborové pirohy se zelím
Bramborové pirohy se zelím