• 1 kg brambor vařených ve slupce
• 100 g vepřových škvarků
• 1 vejce
• 150 g hrubé mouky
• 100 g krupice
• 5 stroužků česneku
• sůl
• hladká mouka na vyválení
• na náplň: 500 g kysaného zelí + 50 g škvarků + 1 vejce + olej na smažení
Brambory oloupeme, nastrouháme najemno, přidáme vejce, krupici, mouku, sůl, nasekané škvarky a rozetřený česnek a vypracujeme těsto.
Hotové těsto rozválíme na plát asi 5 mm silný a krájíme z něj čtverce.
Na ty klademe zbytek škvarků a vymačkané a nakrájené kysané zelí.
Okraje čtverců potíráme rozkvedlaným vejcem, skládáme do trojúhelníků, přičemž okraje dobře přitlačíme a smažíme v rozpáleném oleji.
Podáváme se zakysanou smetanou.