Kuchařské recepty pro každého

Bramborové kule

Potřebujeme tyto suroviny:
syrové brambory
vařené brambory
sůl
hladká mouka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Syrové brambory postrouháme na jemném struhadle a přes plátno důkladně vymačkáme veškerou vodu.
Studené vařené brambory postrouháme rovněž najemno.
Obojí brambory - ve zhruba stejném množství smícháme s trochou soli a prohněteme.
V ruce vytvoříme z těsta koule o průměru asi 4 cm.
Do misky nasypeme hladkou mouku a bramborové koule v ní obalíme.
Koule vkládáme do vařící vody a vaříme asi 10 minut.
Uvařené koule cedníkem vyndáme z vody, okapané vložíme do pekáčku s výpekem z masa a pořádně promícháme.
Bramborové kule
Bramborové kule