• 800 g brambor
• 400 g třešní
• 120 g pšeničné mouky
• 50 g krupice
• 2 vejce
• 2 vanilkové lusky
• 4 lžíce citrónové šťávy
• 40 ml třešňovice
• 1 lžíce margarínu
• sůl
• 1 lžíce skořice
• 80 g cukru
Třešně vypeckujeme.
Vanilkové lusky rozřízneme, vyškrabeme dřeň a smícháme s citrónovou šťávou a třešňovicí.
Vložíme třešně a necháme asi 10 minut rozležet.
Brambory vaříme asi 30 minut a pak slijeme, oloupeme, prolisujeme a prohněteme s margarínem, krupicí, moukou, vejci a solí.
Těsto zformujeme na pomoučněné ploše do válečku a rozkrájíme je na 8 silných plátků.
Třešně na ně rozdělíme.
Těsto zabalíme a vytvarujeme knedlíky.
Vaříme je ve vroucí osolené vodě asi 12 minut pod bodem varu.
Vyjmeme a necháme okapat.
Před podáváním bramborové knedlíky s třešněmi posypeme cukrem a skořicí.