• 1,25 kg brambor
• 150 g hrubé mouky
• 2 vejce
• 2 krajíce bílého chleba
• 2 lžíce másla
• 2 lžíce Solamylu
• sůl
Brambory omyjeme a vaříme v osolené vodě 20 minut.
Pak je slijeme, necháme odpářit, oloupeme a ještě teplé prolisujeme.
Osolíme a smícháme s moukou a vejci.
Krajíce chleba zbavíme kůrek, nakrájíme na kostičky, na másle dozlatova osmažíme a přendáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
Pak smícháme kostičky chleba s bramborovým těstem.
Z těsta vytvarujeme kulaté knedlíky.
Vodu přivedeme k varu, vmícháme do ní Solamyl rozmíchaný ve studené vodě, přidáme knedlíky a vaříme asi 20 minut.