• 200 g pečeného vykostěného husího masa
• 400 g brambor
• 200 g hrubé mouky
• 1 lžička soli
• 1 lžíce krupice
• 1 vejce
• 1 lžíce mléka
• 1 lžíce másla
• 1 lžíce sádla
• 1 cibule
• 200 g kysaného zelí
• 1 lžička kmínu
Brambory uvaříme ve slupce den předem.
Druhý den je oloupeme, nastrouháme, přidáme mouku, sůl, krupici, vejce rozšlehané v mléce a rozpuštěné máslo.
Na pomoučeném vále vypracujeme těsto, které rozválíme a nakrájíme na čtverce.
Do každého čtverce zabalíme kousek pečeného vykostěného nakrájeného husího masa, zformujeme do tvaru koule a uvaříme v osolené vodě.
Podáváme nejlépe s dušeným zelím a osmahnutou cibulkou.