Kuchařské recepty pro každého

Bramborová roláda s povidly

Potřebujeme tyto suroviny:
700 g brambor vařených ve slupce
120 g krupice
120 g polohrubé mouky
2 žloutky
sůl
100 g švestkových povidel
20 g strouhaného perníku
mák
máslo
med
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Uvařené brambory oloupeme, nastrouháme a smícháme s krupicí, moukou, žloutky a solí na těsto.
Z těsta vyválíme obdélník o síle 5 mm.
Povrch potřeme povidly, posypeme perníkem, srolujeme, zabalíme do pečícího papíru nebo fólie a svážeme či spojíme.
Vaříme 20 minut ve vodě, pak obrátíme a po mírném ochlazení odstraníme obal a roládu nakrájíme na plátky a ty obalujeme ve směsi mletého máku, pokapeme medem a omastíme máslem.
Bramborová roláda s povidly
Bramborová roláda s povidly