Kuchařské recepty pro každého

Bramborová polévka s řeřichou

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g brambor
2 středně velké cibule
50 g prorostlé uzené slaniny
1 ? 2 lžíce másla
200 ml smetany
sáček na 0,75 l tekutiny bramborové kaše
miska řeřichy
4 plátky toastového chleba
sůl
pepř
muškátový oříšek
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
Cibule rovněž oloupeme a nasekáme.
Potom nakrájíme slaninu na kostičky a jednu lžíci si dáme stranou.
V kastrole rozpálíme tuk a zbylou slaninu v něm dokřupava vyškvaříme.
V tuku se slaninou smícháme brambory s cibulkou a za stálého míchání osmahneme.
Zalijeme vývarem a necháme asi 10 minut na mírném ohni vařit.
Přilijeme šlehačku a přisypeme bramborovou kaši v prášku.
Pak přimícháme do polévky řeřichu a podle chuti osolíme a opepříme.
Přidáme nastrouhaný muškátový oříšek.
Toasty nakrájíme na kostičky.
Zbylou slaninu vyškvaříme na pánvi dokřupava, přidáme připravené toastové kostičky a dozlatova osmahneme.
Posypeme jimi polévku a můžeme okamžitě podávat
Bramborová polévka s řeřichou
Bramborová polévka s řeřichou