Kuchařské recepty pro každého

Bramborová polévka s haluškami

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g brambor
100 g krupice
1 cibule
1 lžíce másla
1 vejce
1 lžíce vepřového sádla
sůl
kmín
mleté černý pepř
1 lžíce mleté červené papriky
majoránka
pažitka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme na sádle, odstavíme, přidáme mletou papriku, brambory oloupané a nakrájené na kolečka, sůl, kmín, pepř, majoránku, zalijeme 1,2 litru vody a uvaříme doměkka.
Z krupice, másla a vejca vymícháme těsto a necháme odpočinout.
Z těsta pak pomocí lžíce dáváme do polévky halušky a ješte krátce povaříme.
Nakonec přidáme nasekanou pažitku.
Bramborová polévka s haluškami
Bramborová polévka s haluškami