• 500 g brambor
• 250 g obrovských syrových krevet
• 800 ml slepičího vývaru
• 1 cibule
• 1 červená feferonka
• 1 stroužek česneku
• 2 lžíce koriandrových listů
• 30 g zázvoru
• půl lžičky kurkumy
• sůl
• 4 lžíce oleje
• 1 lžička sezamového oleje
Brambory oloupeme a nakrájíme, cibuli, česnek a zázvor nakrájíme na kostičky, feferonku rozpůlíme a vyřízneme semeník.
Na 3 lžících oleje osmahneme cibuli, česnek, feferonku, zázvor a kurkumu, přidáme brambory a opět krátce osmahneme.
Přilijeme slepičí vývar a 100 ml vody a asi 20 minut povaříme.
Z krevet odstraníme černá střívka, pak je asi 3 minuty opékáme na 1 lžíci rozehřátého oleje a nakonec osolíme.
Z vývaru vyjmeme feferonku a polévku rozmixujeme.
Vmícháme sezamový olej, osolíme a opepříme.
Do polévky vložíme krevety a ozdobíme koriandrem.