• 800 g brambor
• 1 zelená paprika
• 1 svazek jarní cibulky
• 100 g anglické slaniny
• 2 vejce
• 20 g másla
• 150 g sýra eidam
• 1 svazek petrželky
Brambory si den předem uvaříme ve slupce.
Vychladlé je potom oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
Omyjeme a očistíme papriku s cibulkou.
Papriku nakrájíme na slabé proužky a cibulku i s natí na kolečka.
Slaninu pokrájíme na drobné kostičky a dokřupava je osmahneme.
Brambory smísíme s pokrájenou paprikou, cibulkou i s vysmahnutou slaninou.
Přimícháme vejce a muškát, osolíme a opepříme.
V pánvi rozpustíme máslo a dozlatova na něm osmahneme bramboráčky.
Smažíme asi 6 minut z každé strany.
Na jemném struhadle nastrouháme sýr.
Vždy část jej nasypeme na téměř hotový bramboráček a necháme ho rozpustit.