• 500 g ryb (mořský jazyk
• treska
• kamenáč
• mořský úhoř)
• půlka malého humra
• 60 g krabího masa
• kousek cibule
• 1 sklenka bílého vína
• 2 lžíce oleje
• 1 rajče
• 2 stroužky česneku
• 1 bobkový list
• 1 hřebíček
• pepř
• špetka šafránu
• sůl
• 1,2 l vody
• 4 malé plátky bílé veky
Očištěné ryby, humří a krabí maso nakrájíme na kousky.
Do hrnce vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, spařené, oloupané a na čtvrtky nakrájené rajče, olej, sůl, koření a připravené maso, zalijeme je vínem a vroucí vodou a na prudkém ohni vaříme čtvrt hodiny.
Plátky bílé veky nakrájíme na nudličky, opečeme je nasucho na pánvičce, rozdělíme na talíře, na ně položíme obrané, vykostěné a nakrájené rybí (humří a krabí) maso a zalijeme proceděnou vařící polévkou.
Hned podávejte.