Kuchařské recepty pro každého

Bosenské masové kuličky

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g hovězího masa
200 g telecího masa
200 g skopového masa
1 cibule
1 houska
1 vejce
1 lžíce hladké mouky
1 dcl zakysané smetany
80 g másla
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso umeleme.
Nakrájenou cibuli smícháme s navlhčenou houskou, vejcem, moukou, ochutíme solí, pepřem a přidáme k masu.
Ze směsi tvoříme malé kuličky s průměrem asi 1,5 cm.
Kuličky opečeme na rozehřátém másle, přendáme je do pekáčku, polijeme rozpuštěným máslem a zakysanou smetanou a dáme zapéct.
Pečeme při teplotě 180°C asi 15 minut.
Bosenské masové kuličky
Bosenské masové kuličky