• 90 g polohrubé mouky
• 90 g moučkového cukru
• 3 vejce
• 3 lžíce horké vody
• na náplň: 350 g bílého jogurtu + 350 g měkkého tvarohu + 2 zarovnané lžíce cukru + 1 balíček želatinového ztužovače + 100 ml vody
• na ozdobení: 300 g borůvek + 1 balíček čirého dortového želé + 250 ml vody + 2-3 lžíce cukru
Smícháme cukr a mouku, přidáme žloutky a ručně zamícháme.
Z bílků vyšleháme sníh, který opatrně vmícháme do směsi.
Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy (o průměru 20 cm) a upečeme v předehřáté troubě při 180°C (asi 15 minut).
Náplň připravíme tak, že smícháme jogurt, tvaroh a cukr.
Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obalu a přidáme k němu jogurtovo-tvarohovou směs.
Připravenou náplní potřeme vychladlý korpus a posypeme borůvkami.
Dortové želé připravíme s vodou a cukrem podle návodu na obalu.
Mírně vychladlé želé nalijeme na dort.
Nakonec borůvkový dort necháme v lednici asi 1 hodinu ztuhnout.