• 40 g brambor
• 10 g mrkve
• 10 g celeru
• 15 g čerstvého zelí
• 10 g cibule
• 15 g zelené fazolky
• 30 g špenátu
• 15 g rajčat
• 5 g rýže
• 30 g zakysané smetany
• 1/4 vejce
• 2 ml octa
• 10 ml oleje
• pepř
• sůl
Nadrobno nakrájíme cibuli, kousky mrkve a celer.
Vše vložíme do studeného tuku se třemi polévkovými lžícemi vody, špetkou soli a podusíme.
Podušené zalijeme horkou vodou a zahříváme do varu.
Do polévky nasypeme rýži, povaříme 10 minut a přidáme rajčata nakrájená na kousky.
Po dalších 10 minutách vaření dochutíme octem, solí a pepřem.
Podáváme na talíři, kde na polévku dáme zakysanou smetanu a kousek vařeného vejce.