• 200 g kostí
• 500 g hovězího masa
• 1 uzené koleno nebo klobása
• 50 g másla
• 2 dl kysané smetany
• 200 g kysaného zelí
• 1 velký brambor
• 1 cibule
• červenou řepu
• hrst šťovíku
• kousek celeru
• půl petržele
• 1 mrkev
• 2 lžíce rajčatového protlaku
• 1 lžíce mouky
• sůl
• cukr
• bobkový list
• petrželka
• ocet
Maso uvaříme doměkka spolu s kostmi.
Na másle podusíme pokrájenou zeleninu (kromě šťovíku) a nakrájený brambor, přidáme nakrájené maso, zalijeme vývarem, osolíme, přidáme koření a vaříme doměkka.
Nakonec přidáme protlak a najemno pokrájený šťovík.
Zahustíme smetanou, v níž jsme rozkvedlali lžíci mouky.
Posypeme drobně rozsekanou petrželkou a dochutíme solí, cukrem a octem.