Kuchařské recepty pro každého

Boršč polský

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g vepřového masa
200 g červené řepy
60 g petržele
1 česnek
sůl
80 g mrkve
60 g celeru
chlebová kůrka
1/8 l kysané smetany
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Polovinu červené řepy nadrobno nakrájíme, zalijeme šálkem vody, přidáme chlebové kůrky a necháme 3 - 4 dny kvasit.
Maso vložíme do horké osolené vody a vaříme.
Když je téměř měkké, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, zbytek řepy, česnek a uvaříme do měkka.
Potom maso vyjmeme, nakrájíme na kostky, do polévky přidáme kvas a nakrájené maso a krátce povaříme.
Do hotové polévky vmícháme smetanu pro zjemnění chuti.
Boršč polský
Boršč polský