Kuchařské recepty pro každého

Boloňský hovězí hrnec

Potřebujeme tyto suroviny:
350 g libového mletého hovězího
1 nasekaná cibule
2 prolisované stroužky česneku
500 g omytých a na drobné kostičky nakrájených brambor
2 konzervy krájených rajčat (cca 800 g)
150 ml kuřecího vývaru
1 lžíce jemného světlehnědého cukru
1 na tenké plátky nakrájená hlíza fenyklu
100 g mražených fazolek
najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu
šťáva z 1 citronu
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do velkého hrnce dáme mleté hovězí, cibuli a česnek a na středním plameni vše za častého míchání smažíme 5 minut, až se mleté maso rozpadne na hrudky a rovnoměrně zhnědne.
Přidáme brambory, rajčata i se šťávou, vývar, polovinu citrónové kůry, cukr a trochu soli a pepře, směs přivedeme k varu, zmírníme teplotu, přikryjeme pokličkou a 10 minut dusíme (během této doby je jednou či dvakrát zamícháme).
Pak přidáme fenykl, mražené fazolky a citrónovou šťávu a přikryté dusíme dalších cca 5 minut (dokud brambory nezměknou a fenykl s fazolkami nejsou uvařené, ale stále křupavé).
Podle potřeby dokořeníme.
Jednotlivé porce ozdobíme zbylou citrónovou kůrou, nasekanými lístky fenyklu a sladkolistou petrželkou.
Boloňský hovězí hrnec
Boloňský hovězí hrnec