• 350 g libového mletého hovězího
• 1 nasekaná cibule
• 2 prolisované stroužky česneku
• 500 g omytých a na drobné kostičky nakrájených brambor
•
2 konzervy krájených rajčat (cca 800 g)
• 150 ml kuřecího vývaru
• 1 lžíce jemného světlehnědého cukru
• 1 na tenké plátky nakrájená hlíza fenyklu
• 100 g mražených fazolek
• najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu
• šťáva z 1 citronu
• sůl
• pepř
Do velkého hrnce dáme mleté hovězí, cibuli a česnek a na středním plameni vše za častého míchání smažíme 5 minut, až se mleté maso rozpadne na hrudky a rovnoměrně zhnědne.
Přidáme brambory, rajčata i se šťávou, vývar, polovinu citrónové kůry, cukr a trochu soli a pepře, směs přivedeme k varu, zmírníme teplotu, přikryjeme pokličkou a 10 minut dusíme (během této doby je jednou či dvakrát zamícháme).
Pak přidáme fenykl, mražené fazolky a citrónovou šťávu a přikryté dusíme dalších cca 5 minut (dokud brambory nezměknou a fenykl s fazolkami nejsou uvařené, ale stále křupavé).
Podle potřeby dokořeníme.
Jednotlivé porce ozdobíme zbylou citrónovou kůrou, nasekanými lístky fenyklu a sladkolistou petrželkou.