• 500 g špaget
• 500 g mletého hovězího masa
• 750 g rajčat z konzervy
• 3 cibule
• 6 stroužků česneku
• 1 lžička mleté sladké papriky
• 1 lžička kaparů
• 1 lžička tymiánu
• 1 lžička soli
• 2 lžíce čerstvé bazalky
• půl lžičky čerstvě mletého pepře
• olivový olej
• 200 g tvrdého sýra
• zelená petrželka
Oloupeme cibuli a česnek.
Cibuli jemně nakrájíme, česnek rozkrájíme na plátky.
Vyjmeme rajčata z konzervy, pokud nejsou nakrájená, tak je nasekáme na kousky.
Ve velké pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli a česnek.
Přidáme mleté maso a za stálého míchání ho opékáme asi 5 minut.
Poté přidáme rajčata z konzervy i se šťávou a promícháme.
Osolíme, posypeme mletou paprikou a pepřem, přidáme kapary a promícháme.
Necháme společně chvíli dusit.
Nakonec přidáváme bazalku a tymián.
Špagety připravíme dle návodu na obalu, hotové rozdělíme na talíře, polijeme masovou omáčkou a posypeme sýrem a nasekanou zelenou petrželkou.