• 300 g mletého masa
• 50 g slaniny
• 1 cibule
• 1 mrkev
• 50 g celeru
• 4 stroužky česneku
• 2 lžičky protlaku
• 5 lžic kečupu
• sójová omáčka
• sůl
• pepř
• nové koření
• 2 bobkové listy
• 150 ml vody
• 150 ml bílého vína
Cibuli nakrájenou nadrobno a slaninu nakrájenou na malé kostičky osmahneme na rozpáleném tuku.
Pak přidáme jemně nastrouhaný celer a mrkev a vše opečeme dozlatova.
Přidáme mleté maso a orestujeme, postupně přidáváme utřený česnek, rajský protlak, kečup, všechno koření, vodu a víno, promícháme a přikryté dusíme asi 30 minut na mírném ohni.
Hotovou boloňskou omáčkou přelijeme porce uvařených těstovin a posypeme nasekanou pažitkou, tymiánem a nastrouhaným sýrem.