• 500 g jehněčího masa
• 2 cibule
• 1 sklenice kysaného zelí
• 2 jablka
• 3 lžíce sádla
• sůl
• 4 zrnka pepře
• 1 bobkový list
• 1 zrnko jalovce
• 3 dcl bílého vína
• 3 lžíce hladké mouky
Plátky jehněčího masa jemně zaprášíme hladkou moukou a osolíme.
Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na sádle.
Zelí slijeme, lehce vymačkáme, překrájíme.
Z jablek vykrojíme jádřince, oloupeme je a nakrájíme na menší hranolky či nudličky.
Přimícháme koření a krátce podusíme.
Na dno vymazaného pekáče rozprostřeme polovinu zelí, poklademe jehněčími plátky, přikryjeme zbytkem zelí, zalijeme trochou vody a bílým vínem, přikryjeme a pečeme, přičemž podléváme jen tak, aby na konci pečení byla téměř všechna tekutina odpařená.