Kuchařské recepty pro každého

Bílé fazole po řecku

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g bílých fazolí
2 cibule
1 vrchovatá lžíce rajského protlaku
4 řapíky řapíkatého celeru
120 ml olivového oleje
sůl
pepř
5 lžic nasekané kudrnky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Bílé fazole opláchneme, zalijeme teplou vodou a necháme odstát přes noc.
Pak přivedeme k varu a vaříme.
Na troše oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme ji i s olejem k vařícím se fazolím.
Po půl hodině přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer a rajský protlak a vaříme ještě přibližně půl druhé hodiny.
Před koncem vaření dochutíme solí a pepřem.
Bílé fazole po řecku podáváme hustě posypané kudrnkou a se světlým pečivem.
Bílé fazole po řecku
Bílé fazole po řecku