Kuchařské recepty pro každého

Bifteky z koňského masa

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg koňské svíčkové
30 g másla
50 g vepřového sádla
2 stroužky česneku
hladká mouka
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso zbavíme blan a šlach a na několik dní naložíme do marinády.
Potom maso očistíme a osušíme, nakrájíme na bifteky, mírně naklepeme a zarovnáme, důkladně potřeme rozmačkaným česnekem, osolíme, poprášíme moukou a osmahneme na rozpáleném sádle z obou stran tak, aby uvnitř zůstalo maso růžové.
Hotové bifteky urovnáme na zahřátou mísu, do výpeku přidáme máslo, přilijeme trochu vody a povaříme.
Hotovou šťávu podáváme zvlášť v omáčníku.
Bifteky z koňského masa
Bifteky z koňského masa