• 80 dkg hovězí svíčkové
• 6 dkg slaniny
• 20 dkg žampiónů
• 3 rajčata
• 6 lžic oleje
• 2 lžice másla
• 1 lžíce hladké mouky
• sůl
• pepř
• 2 bobkové listy
• jalovec
• 1 sklenice vína
• kečup
Z odblaněné očistěné svíčkové nakrájíme bifteky, mírně je naklepeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem, pokapeme červeným vínem a necháme v chladu odležet.
Před tepelnou úpravou posypeme bifteky z jedné strany moukou a smažíme je na oleji 4-5 minut z každé strany.
Hotové bifteky vyndáme z pánve, do výpeku přidáme na plátky nakrájené očistěné žampióny, bobkový list a trochu kečupu, mírně zalijeme vodou a zjemníme máslem.
Při podávání položíme na bifteky půlky oloupaných rajčat a přelijeme připravenou šťávou.
Podáváme s pečenými brambory nebo hranolky.