• 800 g pravé svíčkové
• 800 g sterilovaných červených fazolek
• 150 g cibule
• 3 stroužky česneku
• 1 větší celer
• 100 g loupaných sterilovaných rajčat
• 3 chilli papričky
• 100 g kečupu
• 1 dcl olivového oleje
• sůl
• pepř
• steakové koření
• snítek rozmarýnu
Svíčkovou rozkrájíme na čtyři dvěstěgramové bifteky, vetřeme koření, potřeme olivovým olejem a dáme na rozpálenou pánev.
Nejprve zprudka opečeme ze všech stran a pak dopékáme na potřebný stupeň propečení.
Omáčku připravíme tak, že na trošce oleje zesklovatíme najemno nasekanou cibuli, pak přidáme nadrobno nasekaný česnek a krátce orestujeme.
Dále vložíme scezené fazolky, přidáme kečup, chilli papričky a sterilovaná rajčata nakrájená na menší kousky a omáčku vydusíme na hustou konzistenci.
Celerové chipsy připravíme tak, že celer oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, vložíme do fritézy a smažíme do světle hnědé barvy.
Po vyjmutí poklademe chipsy snítkami rozmarýnu a přikryjeme na minutku pokličkou (vůně rozmarýnu se vstřebá do chipsů).
Při podávání na talíř nalijeme omáčku(nesmí se moc roztékat), na ní položíme biftek, na ten poklademe pár celerových chipsů a doplníme kouskem rozmarýnu na ozdobu.
Zbytek chipsů jen tak pohodíme po okraji talíře.