• 250 g beraního krku s kostí
• 1 l vody
• 100 g fazolí
• 0,3 dcl oleja
• 1 cibule
• 1 zelená paprika
• domácí těstoviny
• 0,5 dcl zakysané smetany
• sůl
Fazole namočíme den předem.
Očištěné, přebytečného loje zbavené umyté beraní maso blanšírujeme, zalijeme vodou, přivedeme k varu, osolíme a vaříme na mírném ohni doměkka.
Fazole uvaříme doměkka ve stejné vode, ve které se máčela.
Vývar z uvařeného masa přecedíme přes husté sítko a maso nakrájíme na kostky.
Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli a na tenké proužky nakrájenou papriku, zalijeme vývarem, krátce povaříme a vývar podla potřeby dochutíme solí.
Při podávání do porce polévky vložíme vařené fazole, maso, uvařené testoviny a zakysanou smetanu.