• 1 kg skopové plece
• 800 g suchých červených fazolí
• 600 g cibule
• 200 g rajčat
• 200 g čerstvé zelené papriky
• 50 g česneku
• 100 g rajčatového protlaku
• 100 g tuku
• 30 g soli
• 1 g mletého pepře
• 5 g mleté pálivé papriky
• 15 g mleté sladké papriky
Fazole propláchneme pod tekoucí vodou a necháme přes noc namočené ve studené vodě.
Na druhý den je uvaříme do měkka.
Na kostičky nakrájenou cibuli osmahneme na tuku do zlatohněda, přidáme česnek, na kostičky nakrájené maso a rajčatový protlak a orestujeme.
Pak přidáme sůl, sladkou a pálivou papriku, podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka.
V polovině dušení přidáme nakrájená rajčata a čerstvou zelenou papriku.
Podle potřeby podlijeme horkou vodou a dusíme.
Až je maso měkké, přidáme do něj i uvařené fazole bez vody, promícháme a dochutíme pepřem a solí.
Je-li guláš moc hustý, můžeme jej rozředit vývarem z fazolí.