Kuchařské recepty pro každého

Beraní maso na česneku

Potřebujeme tyto suroviny:
0,5 kg beraní kýty
50 g sádla
100 g cibule
5 stroužků česneku
1 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso očistíme.
Česnek nasekáme nadrobno a se solí jej nasypeme na maso.
Osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso a osmahneme z obou stran.
Pak podlijeme vodou, přidáme pepř a za občasného přelévání sťávou a podlévání horkou vodou pečeme doměkka.
Hotové maso vyndáme, šťávu ještě podusíme, přidáme mouku, zalijeme vodou, povaříme asi 30 minut.
Pak přecedíme a znovu povaříme.
Podáváme s bramborami nebo s knedlíky.
Beraní maso na česneku
Beraní maso na česneku