• 750 g zadního hovězího masa
• 100 g měkkého salámu
• 50 g slaniny
• 100 g cibule
• 250 g pórku
• 60 g rostlinného tuku
• 5 dcl vývaru
• 40 g hladké mouky
• sůl
• pepř
• 50 g kečupu
Maso nakrájíme na plátky, hodně rozklepeme, osolíme, opepříme, potřeme kečupem, naplníme nakrájeným pórkem, salámem a slaninou, upravíme do tvaru měšce a zavážeme nití.
Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, vložíme měšce, opečeme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
Pak maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem a provaříme.
Nakonec dochutíme solí a kečupem a šťávu přecedíme na měšce.
Bechyňský lázeňský měšec podáváme nejlépe s dušenou rýží.