Kuchařské recepty pro každého

Bechyňský lázeňský měšec

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g zadního hovězího masa
100 g měkkého salámu
50 g slaniny
100 g cibule
250 g pórku
60 g rostlinného tuku
5 dcl vývaru
40 g hladké mouky
sůl
pepř
50 g kečupu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na plátky, hodně rozklepeme, osolíme, opepříme, potřeme kečupem, naplníme nakrájeným pórkem, salámem a slaninou, upravíme do tvaru měšce a zavážeme nití.
Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, vložíme měšce, opečeme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
Pak maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem a provaříme.
Nakonec dochutíme solí a kečupem a šťávu přecedíme na měšce.
Bechyňský lázeňský měšec podáváme nejlépe s dušenou rýží.
Bechyňský lázeňský měšec
Bechyňský lázeňský měšec