Kuchařské recepty pro každého

Bažant po staročesku

Potřebujeme tyto suroviny:
1 bažant
slanina
100 g rozinek
100 ml kysané smetany
lžíce cukru
200 ml tmavého piva
100 ml brandy
lžíce másla
2 lžíce vlašských ořechů
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Bažanta očistíme, osolíme a protkneme slaninou.
Vložíme ho na rozpuštěné máslo do pekáče a pečeme za občasného podlévání asi 30 minut.
Pak přidáme nadrobno nakrájené ořechy, propláchnuté rozinky, brandy, smetanu a pečeme v troubě pod pokličkou dalších 30 minut.
Mezitím z cukru připravíme karamel, který zředíme pivem.
Tímto bažanta podléváme, dokud zcela nezměkne.
Bažant po staročesku
Bažant po staročesku