• 1 mladý bažant
• 100 g anglické slaniny
• 250 g čerstvých hub
• 150 g malých cibulek
• 4 lžíce másla
• 125 ml bílého vína
• 125 ml vývaru
• 1 lžička soli
• půl lžičky pepře
• 2 lžíce oleje
• 1 lžička solamylu
• 4 lžíce smetany
Bažanta potřeme solí a pepřem, obložíme anglickou slaninou a svážeme.
Olej v pánvi zahřejeme na střední teplotu, bažanta osmahneme dohněda a s vývarem a vínem necháme péci při nízké teplotě.
Houby očistíme, nakrájíme na malé kousky.
2 lžíce másla zpěníme a houby 4 minuty mírně restujeme.
Cibulky oloupeme a osmahnene na 2 lžících másla do zlatova.
Bažanta vyndáme, upravíme a přikryjeme.
Solamyl rozmícháme se smetanou a necháme s vypečenou šťávou vzkypět.
Houby a cibulku přidáme do omáčky, zahřejeme a dochutíme.