Kuchařské recepty pro každého

Bažant po jihočesku

Potřebujeme tyto suroviny:
bažant
100 g slaniny
150 g tuku
200 g žampiónů
1 cibule
sůl
pepř
nové koření
bobkový list
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Bažanta vykucháme, očistíme a protkneme jej polovičním množství slaniny.
Zbytek slaniny osmahneme s nakrájenou cibulí.
Ochutíme kořením, podle chuti opepříme a osolíme.
Bažanta osolíme a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Průběžně jej podléváme a nezapomeneme ho párkrát obrátit.
Omyté žampióny nakrájíme na středně tenké plátky a zprudka osmahneme.
Až je bažant skoro upečený, přidáme k němu žampióny a ještě chvíli podusíme.
Bažant po jihočesku
Bažant po jihočesku