Kuchařské recepty pro každého

Bavorský steak II

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g mletého vepřového masa
150 g uvařené rýže
2 vejce
3-4 lžíce mléka
4 jablka
100 ml smetany
1 lžička mouky
1 lžíce strouhaného sýra
3 lžíce strouhanky
olej
sůl
špetka muškátového oříšku
nasekaná zelená petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z masa, rýže, vejce, mléka, petrželky, soli a muškátového oříšku vypracujeme jednolitou hmotu, ze které pak vytvoříme steaky, obalíme ve strouhance a smažíme je dozlatova.
Dáme je na vyhřátou mísu, držíme v teple, obložíme v tuku podušenými kousky jablek.
Smetanu promícháme s moukou a sýrem, za stálého míchání povaříme, podle chuti osolíme, opepříme.
Při podávání steaky omáčkou přelijeme.
Bavorský steak II
Bavorský steak II