• 400 g mletého vepřového masa
• 150 g uvařené rýže
• 2 vejce
• 3-4 lžíce mléka
• 4 jablka
• 100 ml smetany
• 1 lžička mouky
• 1 lžíce strouhaného sýra
• 3 lžíce strouhanky
• olej
• sůl
• špetka muškátového oříšku
• nasekaná zelená petrželka
Z masa, rýže, vejce, mléka, petrželky, soli a muškátového oříšku vypracujeme jednolitou hmotu, ze které pak vytvoříme steaky, obalíme ve strouhance a smažíme je dozlatova.
Dáme je na vyhřátou mísu, držíme v teple, obložíme v tuku podušenými kousky jablek.
Smetanu promícháme s moukou a sýrem, za stálého míchání povaříme, podle chuti osolíme, opepříme.
Při podávání steaky omáčkou přelijeme.