• 250 g předního hovězího masa bez kosti
• 250 g jehněčího ramínka bez kosti
• 2 cibule
• 500 g brambor
• 300 g celeru
• 300 g mrkve
• 2 petržele
• silný pórek
• 0,5 l zeleninového vývaru
• sůl
• pepř
• petrželka
• pažitka
Hovězí a jehněčí maso nakrájíme na kostičky, cibuli hrubě nasekáme, brambory, mrkev, petržel a celer nakrájíme na asi půl centimetru silné plátky, pórek podélně rozpůlíme a nakrájíme na kousky o síle prstu včetně zelené natě.
Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, vložíme maso, za stálého míchání na prudším ohni po všech stranách dohněda opečeme a vyjmeme.
Vložíme cibuli, zpěníme, přidáme brambory, opečeme a vyjmeme z hrnce.
Nakonec opečeme zeleninu a vyjmeme.
Do hrnce postupně vkládáme vrstvu zeleniny, brambor a masa, každou vrstvu osolíme a opepříme, nakonec položíme vrstvu brambor.
Přilijeme vývar, přivedeme k varu, přikryjeme a dusíme doměkka (asi 1,5 hodiny).