Kuchařské recepty pro každého

Bavorský kapr

Potřebujeme tyto suroviny:
2,5 kg kapra
2 dcl smetany na vaření
2 citrony
1 lžíce francouzské hořčice
sůl
pepř
drcený kmín
1 lžíce pikantní sušené kořenové zeleniny
máslo
1 dcl oleje
na salát: zelí + sůl + cukr + citrónová šťáva + majonéza
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do smetany přidáme hořčici, sůl, kmín, pepř, sušenou kořenovou zeleninu, šťávu z citrónu a dobře promícháme.
Kapra nařízneme, potřeme citrónovou šťávou, solí a připravenou omáčkou a necháme uležet 1 hodinu.
Potom kapra pečeme na oleji 35 minut.
Před dopečením ho potřeme máslem.
Zelí nakrájíme najemno, osolíme, přidáme cukr, citrónoou šťávu a majonézu a promícháme.
Podáváme nejlépe s opečenými brambory.
Bavorský kapr
Bavorský kapr