• 2,5 kg kapra
• 2 dcl smetany na vaření
• 2 citrony
• 1 lžíce francouzské hořčice
• sůl
• pepř
• drcený kmín
• 1 lžíce pikantní sušené kořenové zeleniny
• máslo
• 1 dcl oleje
• na salát: zelí + sůl + cukr + citrónová šťáva + majonéza
Do smetany přidáme hořčici, sůl, kmín, pepř, sušenou kořenovou zeleninu, šťávu z citrónu a dobře promícháme.
Kapra nařízneme, potřeme citrónovou šťávou, solí a připravenou omáčkou a necháme uležet 1 hodinu.
Potom kapra pečeme na oleji 35 minut.
Před dopečením ho potřeme máslem.
Zelí nakrájíme najemno, osolíme, přidáme cukr, citrónoou šťávu a majonézu a promícháme.
Podáváme nejlépe s opečenými brambory.