Kuchařské recepty pro každého

Bavorské vdolky

Potřebujeme tyto suroviny:
50 dkg polohrubé mouky
300 ml mléka
3 žloutky
3 dkg droždí
6 dkg pískového cukru
20 dkg povidel
10 dkg tvarohu
sůl
1 lžíce rumu
citrónová kůra
sádlo na smažení
trochu cukru na posyp
0,25 l šlehačky na přelití
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
V míse rozetřeme droždí s lžící cukru, třemi lžícemi mouky a 125 ml mléka na řídkou kašičku (kvásek).
Do vzešlého kvásku přidáme zbylý cukr a mouku, vlahý tuk, mléko ve kterém jsme rozmíchali žloutky, sůl, rum a citrónovou kůru, vypracujeme vláčné měkké těsto a necháme vykynout.
Pak těsto rozválíme na asi 2 cm silnou placku, ze které vykrajujeme kolečka, která necháme pod utěrkou ještě znova trochu nakynout.
Smažíme přikryté pokličkou a po otočení již odkryté.
Bavorské vdolky namažeme povidly a ozdobíme sladkým tvarohem.
Bavorské vdolky
Bavorské vdolky