• 50 dkg polohrubé mouky
• 300 ml mléka
• 3 žloutky
• 3 dkg droždí
• 6 dkg pískového cukru
• 20 dkg povidel
• 10 dkg tvarohu
• sůl
• 1 lžíce rumu
• citrónová kůra
• sádlo na smažení
• trochu cukru na posyp
• 0,25 l šlehačky na přelití
V míse rozetřeme droždí s lžící cukru, třemi lžícemi mouky a 125 ml mléka na řídkou kašičku (kvásek).
Do vzešlého kvásku přidáme zbylý cukr a mouku, vlahý tuk, mléko ve kterém jsme rozmíchali žloutky, sůl, rum a citrónovou kůru, vypracujeme vláčné měkké těsto a necháme vykynout.
Pak těsto rozválíme na asi 2 cm silnou placku, ze které vykrajujeme kolečka, která necháme pod utěrkou ještě znova trochu nakynout.
Smažíme přikryté pokličkou a po otočení již odkryté.
Bavorské vdolky namažeme povidly a ozdobíme sladkým tvarohem.