Kuchařské recepty pro každého

Bavorská sekaná pečeně

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g hovězího masa
200 g vepřového masa
250 g slaniny
sůl
půl lžičky muškátového květu
lžička pepře
30 g másla
1 cibule
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme je na kousky, které umeleme, ale každý druh odděleně.
Slaninu nakrájíme nadrobno.
Mleté hovězí maso nejprve propracujeme a potom smícháme se slaninou, vepřovým mletým masem a kořením.
Při hnětení přidáme jen tolik vody, aby hmota byla vláčná, ale ne řídká.
Pak ze směsi uděláme šišku.
Cibuli oloupeme, nasekáme a dáme do pekáče vymazaného máslem, na ni dáme šišku mletého masa a pečeme v předehřáté troubě při 180°C.
Bavorskou sekanou pečeni podáváme například s bramborovou kaší.
Bavorská sekaná pečeně
Bavorská sekaná pečeně