• 800 g rybích odřezků a vnitřností
• 1 větší cibule
• sůl
• 150 g kořenové zeleniny
• 2 vejce
• hrst strouhanky
• 3 lžíce oleje
• 50 g másla
• sůl
• provensálské koření
• muškátový oříšek
• zelené bylinky
Rybí odřezky zvolna uvaříme spolu s cibulí a kořenovou zeleninou na silný vývar.
Osolíme a přidáme koření.
Hotový vývar procedíme a maso z ryb obereme.
Obrané maso a syrové vnitřnosti pak rozsekáme na kousky, přidáme vejce, strouhanku, trochu oleje, muškátový květ a část nasekaných bylinek a vymícháme těsto, které necháme alespoň 15 minut odpočinout.
Potom z těsta tvoříme knedlíčky, vložíme do vývaru z ryb a zavaříme.
V kastrolu na rozpuštěném másle zpěníme zbylé bylinky (ve kterých by neměl chybět kopr) a vlijeme do polévky.