• 1 kg tuňáka
• 1 kg brambor
• 1 cibule
• 4 stroužky česneku
• 2 červené papriky
• 1 kg rajčat
• 2 lžičky mleté papriky
• sůl
• pepř
• 100 g sušené červené papriky
• 3 lžíce olivového oleje
• 20 ml bílého vína
• 120 ml vody
Tuňáka nakrájíme na kostky.
V hrnci rozpálíme olej, osmahneme na něm nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájený česnek a na proužky nakrájenou papriku tak, aby nezhnědly.
Přidáme rajčata, mletou papriku, sůl, pepř a sušenou červenou papriku a ještě několik minut smažíme.
Pak přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, zalijeme vínem a vodou a přikryté vaříme, dokud nejsou brambory skoro měkké.
Přidáme kousky tuňáka a povaříme 5 až 10 minute.
Před podáváním necháme směs v přikrytém hrnci několik minut odpočinout.