Kuchařské recepty pro každého

Barmská kachna

Potřebujeme tyto suroviny:
1 velká kachna
50 dkg mletého masa
15 dkg tuku od telecí ledviny
1 cibule
6 brambor
250 ml kysané smetany
2 lžíce zelené petrželky
2 housky
1 lžička karí koření
2 jablka
sůl
moučkový cukr
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kachnu naplníme nádivkou z mletého masa, rozsekaného ledvinového tuku, strouhaných housek, petrželky, podle chuti osolíme a dusíme do měkka.
Mezitím na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme koření karí, kysanou smetanu a na plátky nakrájené brambory, které jsme předtím osmažili, a pak dohromady dusíme, až brambory změknou.
Barmská kachna
Barmská kachna