• 750 g hovězího
• 4 velké cibule
• 4 papriky různých barev
• 4 rajčata nebo plechovka sterilovaných rajčat
• několik stroužků česneku
• sůl
• mletá paprika
• pepř
• instantní jíška
• olej
Na oleji osmažíme na půlkolečka nakrájenou cibuli do skoro růžova, pak zasypeme lžičkou mleté papriky, zamícháme, přidáme na kostky pokrájené maso a ze všech stran opečeme.
Potom osolíme a opepříme, zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme.
Papriku nakrájíme na proužky, rajčata na čtvrtky (pokud jsou čerstvá, spaříme vroucí vodou a oloupeme) a česnek nakrájíme na plátky.
Až je maso téměř měkké, přidáme asi 3 lžice jíšky a všechnu zeleninu a dodusíme doměkka.
Nakonec dochutíme solí a rozetřeným česnekem.
Barevný guláš podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem nebo s pečivem.