• 30 dkg hladké mouky
• 3 banány
• 12 dkg jáhel
• sůl
• máslo
• mletá skořice
Jáhly dáme do vody (na 1 díl jáhel dáme 2,5 dílu vody), uvaříme a necháme vychladnout.
Pak jáhly rozmačkáme dřevěným tloukem nebo lisem na brambory, přidáme mouku a na vále uhněteme tuhé těsto (těsto během přípravy řídne, proto je připravujeme tužší a dávku zpracováváme na dvakrát, je-li však třeba, těsto zředíme vodou).
Banány nakrájíme na špalíčky vysoké asi 1,5 cm a balíme je do kousků těsta.
Knedlíky vaříme v osolené vodě cca 8 minut - po vhození do vody je nejprve uvolníme ode dna vařečkou, a až vyplavou na povrch, vyjmeme je.
Při podávání banánové knedlíky posypeme skořicí a pokapeme rozpuštěným máslem.