Kuchařské recepty pro každého

Baklažány plněné masem

Potřebujeme tyto suroviny:
4 baklažány
250 g vepřového masa
1 houska
1 cibule
česnek
1 lžíce strouhaného sýra
1 vejce
sůl
pepř
oregano
bazalka
bílý pepř
100 g sádla
asi 50 g strouhané housky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Oloupané baklažány osolíme rozpůlíme podélně nebo jen seřízneme špičku a dužinu opatrně vybereme.
Vydlabanou dužinu nakrájíme najemno, smícháme s mletým masem, namočenou houskou, vejcem, solí kořením a cibuli osmaženou na tuku a podle potřeby zahustíme strouhankou.
Připravené baklažány plníme nádivkou, srovnáme na vymazaný pekáč, podlijeme a dusíme do měkka.
Baklažány plněné masem
Baklažány plněné masem