• 500 g hladké mouky
• 200 g přepuštěného másla
• 2 lžíce olivového oleje
• sůl
• 300 ml vlažné vody
• na náplň: 1 lžička mleté skořice + 8 lžic krupicového cukru + 50 g pistáciových ořechů + 100 g sekaných mandlí + 200 g mletých ořechů
• na sirup: lžíce citronové šťávy + kousek celé skořice + 250 g krupicového cukru + 300 ml vody
Mouku, sůl, vlažnou vodu a olej zpracujeme na těsto.
Přidáme ořechy, cukr a skořici.
Těsto rozdělíme na 5–6 stejně velkých dílů a vyválíme tenké placky.
Plech vymažeme, placky nakrájíme na pláty a potřeme rozpuštěným máslem.
Pláty střídáme po třech s ořechovou směsí, nakonec rozkrájíme na čtverce a pokapeme zbytkem másla.
Sirup připravíme svařením z vody, cukru, citronové šťávy a skořice.
Pečeme v rozpálené troubě a poléváme připraveným sirupem.