• 1 kg brambor
• 25 dkg polohrubé mouky
• 3 cibule
• 5 stroužků česneku
• 0,5 l mléka
• 4 dkg droždí
• 3 vejce
• sádlo
• sůl
• majoránka
• pepř
Brambory oloupeme, nastrouháme a slijeme přebytečnou vodu.
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme na sádle.
Přidáme k připraveným bramborám.
Mezitím ohřejeme mléko, do kterého rozdrobíme 4 dkg droždí.
Do mísy s brambory a orestovaným česnekem a cibulkou přidáme vejce a majoránku, osolíme a opepříme, přidáme mléko s droždím a promícháme.
Celou směs zahustíme polohrubou moukou.
Vymažeme pekáček, směs do něj rozprostřeme a necháme chvíli odpočinout.
Pak vložíme do předehřáté trouby a při 180°C pečeme dozlatova (asi 40 minut).