• 350 g polohrubé mouky
• 120 g krystalového cukru
• 200 g rostlinného tuku
• 1 vejce
• 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva
• špetka soli
• 150 g mletých arašídů
• na karamel: 50 g krystalového cukru + 1 lžíce másla + 50 g celých arašídů
• 3 lžíce džemu
Z polohrubé mouky, tuku, vejce, cukru, mletých arašídů, prášku do pečiva a špetky soli vypracujeme tužší těsto a necháme odpočinout asi 20 minut.
Pak z něj vyválíme plát silný 3-4 mm, ze kterého vykrajujeme ježky.
Dáme na vymazaný plech a upečeme v předehřáté troubě.
Slepíme marmeládou a namáčíme v karamelu - na pánvi rozpustíme 50 g cukru na karamel, přidáme lžíci másla a 50 g arašídů, které v karamelu řádně obalíme.