• 500 g hovězího masa
• 500 g netučného tvarohu
• 1 cibule
• 1 stroužek česneku
• 2 lžíce krájené polévkové zeleniny
• 2 žloutky
• sůl
• pepř
• 1 bobkový list
• 2-3 hřebíčky
Do hrnce dáme 2 l vody, přivedeme k varu, pak postupně přidáme sůl, bobkový list, hřebíčky, cibuli, česnek, nadrobno nakrájenou polévkovou zeleninu a maso a vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny.
Vývar přelijeme sítem, zeleninu do ní prolisujeme a necháme vychladnout.
Uvařené maso rozkrájíme na kostičky.
Tvaroh rozšleháme a postupně do něho přidáváme žloutek, sůl, pepř a po troškách i vychladlý vývar.
Tvaroh ředíme, dokud nevznikne hustá krémová polévka.
Postavíme ji na plamen a za stálého šlehání ji zahřejeme (ale už nevaříme).
Odděleně prohřejeme v troše vývaru maso, necháme okapat, rozdělíme je do jednotlivých talířů, zalijeme horkou polévkou a ihned podáváme.