• 300 g čočky (lépe červená neloupaná )
• 120 g listového špenátu
• 120 g papriky
• 60 g cibule
• 200 g bílého jogurtu
• 50 ml oleje
• mořská sůl
• mletá kurkuma
• mletý koriandr
• mletý římský kmín
Čočku na hodinu namočíme a pak ji uvaříme, ale nerozvaříme (v případě červené neloupané čočky je doba máčení a vaření kratší).
Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli.
Až se začne zabarvovat a zavoní, přidáme na drobné kostičky nakrájenou papriku a opět osmahneme.
Až papriky změknou a pustí šťávu, přidáme předem spařený a na drobné kousky nakrájený špenát, osolíme a podlijeme trochou vývaru z čočky.
V troše zahřátého oleje rozmícháme koření (kurkumu, koriandr a římský kmín - vždy asi necelou polovinu lžičky) a vmícháme do čočky.
Do čočky přidáme i zeleninový základ a vše krátce podusíme.
Nakonec vmícháme do pokrmu bílý jogurt.
Arabskou čočku podáváme s rýží nebo rýžovými plackami.